تعتبر الكبدة بمختلف انواعها من الكلات الشعبية لدى الشعب المصري ، لما تمتاز بطعمها المحبب وسهوله تحضيرات كما انها تعتبر من الاكلات الخفيفة وسريعه التحضير ، و تمتاز الكبدة بانها غنية بالحديد اللازم لتكوين هيموجلوبين الدم وفيتامين أ والاملاح والمعادن الأساسية كما انها مفيدة لمرضي الأنيميا .
اولا : المكونات اللازمة لتحضير الكبدة الأسكندرانى :-
نصف كيلو كبدة
كميه قليله من دهن الخروف حوالى قطعتين صغيرتين
2 فص توم مهروسين
فلفل الالوان وفلفل حار
معلقتين خل
بهارات ( ملح - فلفل - كزبرة - كمون )
زيت للتحمير
ثانيا : طريقة تحضير الكبدة : -
تغسل الكبدة جيدا بالماء والملح والفلفل الاسود
على النار يوضع الزيت ليسخن قليل ويوضع عليه التوم
توضع الكبدة و تشوح الكبده ثم توضع لها الفلفل الالوان والحار
واخيرا يتم وضع الخل والبهارات
ملحوظة :-
ننصح المرأه الحامل او التى تخطط للحمل ان تبتعد عن تناول الكبدة الخاصه بالخروف او البقر وما شابة ويمكن التعويض عنها بكبدة الفراخ لانها تسبب تشوهات فى الأجنة .




