آخر المواضيع

latest

الكبدة الأسكندرانى اطعم من المحلات






تعتبر الكبدة بمختلف انواعها من الكلات الشعبية لدى الشعب المصري ، لما تمتاز بطعمها المحبب وسهوله تحضيرات كما انها تعتبر من الاكلات الخفيفة وسريعه التحضير ، و تمتاز الكبدة بانها غنية بالحديد اللازم لتكوين هيموجلوبين الدم وفيتامين أ والاملاح والمعادن الأساسية كما انها مفيدة لمرضي الأنيميا . 


اولا : المكونات اللازمة لتحضير الكبدة الأسكندرانى :- 

نصف كيلو كبدة 
 كميه قليله من دهن الخروف حوالى قطعتين صغيرتين
2 فص توم مهروسين
فلفل الالوان وفلفل حار 
معلقتين خل 
بهارات ( ملح - فلفل - كزبرة - كمون )
زيت للتحمير 

ثانيا : طريقة تحضير الكبدة : - 

تغسل الكبدة جيدا بالماء والملح والفلفل الاسود 
على النار يوضع الزيت ليسخن قليل ويوضع عليه التوم
توضع الكبدة و تشوح الكبده ثم توضع لها الفلفل الالوان والحار
واخيرا يتم وضع الخل والبهارات
تقدم فى طبق مع العيش او تقدم فى ساندوتشات ومعها سلطة طحينة ومخلل



    

ملحوظة :- 

  ننصح المرأه الحامل او التى تخطط للحمل ان تبتعد عن تناول الكبدة الخاصه بالخروف او البقر وما شابة ويمكن التعويض عنها بكبدة الفراخ لانها تسبب تشوهات فى الأجنة .

مهم
All Rights Reserved © 4ldy.net
made with Hamada khair