آخر المواضيع

latest

لفائف الباذنجان المحشيه بالفراخ والجبن

لفائف الباذنجان المحشيه بالفراخ والجبنه ، بتنجان محشي ، رول البتنجان المحشي ، بتنجان محشي فراخ وجبنه ، رول البتنجان بالفراخ وصوص الجبنه


الباذنجان من انواع الخضار المفيده جدا فهى تحتوى على نسبه عاليه من الحديد ، وبالتالى تعالج الانيميا وينصح بتناولها مرتين او ثلاثه اسبوعيا على الاقل ويجب تجنب طهوها فى الكثير من الزيت

لفائف الباذنجان المحشيه بالفراخ والجبنه


❤❤❤  لفائف الباذنجان بالدجاج والجبن❤❤❤
المقادير
• 4 حبات باذنجان - كبيرة
• 1 باكيت جبن - شرائح
• 1 كوب صوص البيتزا - جاهز او منزلي
•  رشة ريحان - مبشور / اختياري
• 1 حبة بصل
• 1 حبة فلفل بارد
• 1 حبة جزر
تتبيلة الدجاج
• 2 صدر فيليه دجاج - مقطع صغير جدا
• 1/2 ملعقة صغيرة ريحان
• 1/2 ملعقة صغيرة أورغـــانو
• 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1/2 ملعقة صغيرة فلفل حــار
•  ملح
• 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون

طريقة التحضير
1) نقطع  الباذنجان شرائح طولية ونصفها في صينية الفرن
2) ندهن سطح الشرائح بالزيت ونرشها بالملح ثم نقلبها على الوجه الآخر ونكرر الخطوات.
3) ندخل الصينية في الفرن لمدة نصف ساعة على درجة ٢٢٠م وبعدها نتركها لتبرد . ( ويمكن اختصاره هذه الخطوه عن طريق قليها فى القليل من الزيت )


4) لتحضير الحشوة نخلط الدجاج مع البهارات والزيت ونضعها على النار ونقلبهم قليلاً.
5) نفرم البصل والفلفل البارد والجزر في محضرة الطعام .
6) نضيف الخضار المفروم للدجاج ونغطيه  لمدة١٠ دقائق بعدها نرفع الغطاء حتى تتبخر السوائل و نتركه ليبرد.
7) نضع على الباذنجان نصف شريحة جبن وملعقة كبيرة من حشوة الدجاج ونلفه على شكل رول.



8) ندهن الصينيه بملعقتين من صوص البيتزا ونصف عليها اللفائف ونوزع عليها باقي الصوص ورشة ريحان وجبن الموزريلا المبشور.



9) ندخل الصينية فب الفرن  لمدة٢٠ دقيقة على درجة ٢٢٠.
تقدم مع الارز الابيض والبطاطس المحمرة
وبالهنا والشفا



مهم
All Rights Reserved © 4ldy.net
made with Hamada khair