طريقه عمل الغريبه الناعمة
مع انتهاء شهر رمضان الكريم وكل عام وكل الامه الاسلاميه بخير ونتمنى من الجميع الدعاء برفع البلاء والوباء ، تبدا كل سيده منزل فى التحضير لاستقبال العيد من تجهيزات المخبوزات وتنظيف البيت وغيره وغيره ومن اهم مخبوزات العيد التى تقوم بها كل سيده هى كعك العيد ، الغريبة ، البيتيفور ، البسكويت وهناك من يقوم ايضا بتحضير الفايش والشكلمه والاكلير وغيره وغيره ، وعلشان تبقي متميزه معانا وتعملى احلى مخبوزات للعيد تابعى موقعنا ، حنزل لك احلى الوصفات ومجبره مننا ميه فى الميه واوعدك حتعتمدى طريقتنا طول حياتك لانها من اشهر محلات الحلويات فى البلد .
مقالنا اليوم ازاى تعملى احلى غريبة ناعمه وبتدوب ف البوق دوب ..
كيفيه عملى حلوى الغريبه
الغريبه خطوه بخطوه وبالصور فى البيت
* المكونات المطلوبة :
- ٤ كوب دقيق- ٢ كوب سمن ساقع يفضل وضعه فى الثلاجه حتى يجمد تماما
- ١ كوب سكر بودر ناعم
//للتزيين :-
- كاكاو- لوز
- فول سودانى
- لون طعام احمر
- فستق مطحون
- لولى فضي والوان
- كريز احمر
* طريقه التحضير :-
- تضرب السمن والسكر معنا لمده ١٥ دقيقه او حتى يصبح القوام كريمي وفى هذه المرحله يفضل العمل فى مكان بارد حتى تحافظ السمنه على درجه حرارتها وتعطى افضل النتائج![]() |
يضاف كلا من السمن والسكر معنا |
![]() |
ضرب السمن والسكر للحصول على قوام كريمى |
- يضاف الدقيق لخليط السمن والسكر ويقلب بمعلقه خشب او بالايد بسيط جدا حتى يختفي الدقيق وهنا تصبح الغريبه جاهزه للتشكيل
* طريقه تشكيل الغريبة :-
- شكلى قطعه عجينه بيضاء كما هى على شكل دوائر صغيره وضعى فى وسط كل دائره قطعه من الكريز او اللوز او البندق او ٣ حبات من اللولى الفضي والالوان![]() |
غريبة باللوز |
![]() |
غريبه بالفول السودانى |
![]() |
غريبه باللولى الفضي |
- ضعي كاكاو لقطعه صغيره من العجينه واستخدميها كما فى الخطوه السابقه من خلال تشكيل غريبه بيضه واضافه قطعه كاكاو فى المنتصف
- يمكن تكيل غريبه باللون البنى لون الكاكاو واضغطى عليها بالشوكه لتطبع شكل الشوكه على قطعه الغريبه ، او ضعى لها قطعه بيضه لتصبح ابيض وبنى وضعي بداخله حبه لولى فضي
![]() |
غريبه بالكاكاو واللولى |
- يمكن اضافه لون طعام صحى للغريبه ويصبح لونها مختلف
![]() |
غريبه بالالوان |
![]() |
غريبه سمبوسكه |
- زينى وشكلى بحسب رغبتك وزوقك ، ويمكنك ان تضعيها فى علبه بشكل مميز وتقدميها لشخص فى زيارات العيد
- تدخل الفرن على درجه حراره متوسطه لمده لا تزيد عن ١٥ دقيقه قبل ان تلون تصبح جاهزه وتترك لتبرد فى الصوانى لانها ناعمه جدا وسوف يصبح من الصعب عليك اخراجها من الصينيه وهى ساخنه فاتركيها لتبرد تماما ثم احفظيها فى اناء محكم الغلق
ملحوظه :- قبل البدء بتشكيل الغريبه يفضل تجريب قطعه غريبه من خلال ادخالها فى الفرن فاذا ككانت جيده ابدأى العمل لو فرشت وكبرت كثيرا قومى باضافه القليل من الدقيق لها حتى تصبح جيده
وفى نهايه المقال اتمنى لكل الامه الاسلاميه ان يكونوا بخير وادعوا للجميع برفع الوباء والبلاء واتمنى من الجميع الالتزام بالبيت حت ىيرفع عنا الله هذا الوباء الكرونا وتنتهى هذه الازمه على خير