طبق مصري خاص جدا ، كامل القيمة الغذائية وسهل التحضير ورائع المذاق ، تعرفي معنا على طريقة عمل الكبدة بالفلفل الحار
-عصير بصلة متوسطة
-1 ثمرة فلفل أخضر حار تقطع شرائح
-2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
-نصف ملعقة صغيرة كمون
-1 ملعقة صغيرة مستردة
-ملح
-فلفل
-بهــار
-2 ملعقة كبيرة زيت
-5 فصوص ثوم مفري
-1 ثمرة فلفل أخضر مقطع مكعبات
-1 ثمرة طماطم جامدة تقطع مكعبات
-يخلط عصير البصل وملعقة عصير الليمون ونصف مقدار الثوم والفلفل والطماطم والتوابل وتقلب الكبد في هذا الخليط
-يرفع الزيت علي النار في مقلاة حتي يسخن ثم يضاف الكبد ويقلب حتي يتم النضج
- يضاف باقي عصير الليمون ويقدم ساخناً.
بالهنا والشفا
المقادير :
-نصف كيلو كبدة ضأن-عصير بصلة متوسطة
-1 ثمرة فلفل أخضر حار تقطع شرائح
-2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
-نصف ملعقة صغيرة كمون
-1 ملعقة صغيرة مستردة
-ملح
-فلفل
-بهــار
-2 ملعقة كبيرة زيت
-5 فصوص ثوم مفري
-1 ثمرة فلفل أخضر مقطع مكعبات
-1 ثمرة طماطم جامدة تقطع مكعبات
طريقة التحضير :
-تنزع القشرة الخارجية من الكبد وتقطع شرائح بحجم الإصبع-يخلط عصير البصل وملعقة عصير الليمون ونصف مقدار الثوم والفلفل والطماطم والتوابل وتقلب الكبد في هذا الخليط
-يرفع الزيت علي النار في مقلاة حتي يسخن ثم يضاف الكبد ويقلب حتي يتم النضج
- يضاف باقي عصير الليمون ويقدم ساخناً.
بالهنا والشفا