مع دخول شهر رمضان الكريم وكل عام وكل الامه الاسلاميه بخير ، ورمضان كريم على الجميع تقبل الله منا ومنكم صالح الاعمال وجعلنا من عتقاء النار ، تزداد اهتمامات ست البيت بنحضير الكثير والكثير من الاصناف المختلفه سواء الحلو او المالح ومن اشهر الحلو الشرقي الذي تهتم به كل سيده هى الكنافه بمختلف انواعها فتتفن فى طريقه تحضيرها سواء بالجلاش او بالبسبوسه او القشطه او الشيكولاته وغيرها الكثير والكثير ، وعلشان تحضرى طبق كنافه مظبوط لازم الشربات معاكى يكون مظبوط ، تابعى معايا المقال وحتحضرى احلى واحسن شربات كنافه مظبوط ميه ميه بدون ميسكر او يبوظ منك
المكونات المطلوبه :-
- ٢ كوب سكر- كوب ماء
-عصير نصف ليمونه
- معلقه صغيره فانيليا
اقرأ ايضا طريقه تحضير شربات البسبوسه المظبوط
* طريقه التحضير :-
- قومى بتحضير اناء كبير- ضعى كل المكونات السابقه فى الاناء
- ضعى الاناء على النار بدون اى تحريك واتركيه تماما
- فى هذه الخطوه اشدد على خطوه عدم التحريك لان تحريك الشربات بيجعله يسكر وغير مظبوط
- اتركى الشربات حتى يبدا يتقل
- بعد مرور ١٥ دقيقه حركى الشربات واتركيه حتى تللحظى حصولك على قوام تقيل معقود مناسب
- اطفى النار واتركيه يبرد وهنا يصبح القوام تقيل مثل العسل ثم اضيفي الفانيليا وهنا يصبح جاهز للاستخدام
- يستخدم الشربات وهو بارد والكنافه سخنه
- بالف هنا وشفا